Praktisk info

Når du skal besøke Xland Odderøya kan det vært lurt å være litt forberedt.
Kommer du for å nyte god mat eller andre aktiviteter, som ikke er direkte knyttet til selve klatreparken, så kler du deg etter anledningen.
 

Skal du derimot inn og hygge deg i selve klatreparken så er setter vi pris på om du forbereder deg litt, slik at resten skjer så smidig som mulig både for deg og oss.

HUMANIFESTO

I XLAND er alle velkommen og alle er like mye verdt. Her hører alle hjemme.
I XLAND behandler vi hverandre med respekt og snakker ordentlig til hverandre.
I XLAND er vi nysgjerrige og liker å utforske og finne ut av ting.
I XLAND er vi i bevegelse.
I XLAND utfordrer vi oss selv og heier på andre.
I XLAND tenker vi at ingenting er umulig, selv om det kanskje virker slik akkurat nå.
I XLAND er det lurt å samarbeide og hjelpe andre. Det lønner seg faktisk.

Høydekrav

Løypene våre stiller forskjellige krav, og er gradert med farger som i et alpinanlegg. Vi anbefaler at man går gradene oppover. Grønn er den enkleste, blå, rød og tilslutt sort som vanskeligst.  Vi har plass til de fleste uavhengig av alder og høyde. Dog er det enkelte forutsetninger.

Høydekravet til de ulike fargene på løypene er:

Grønn: Over 110 cm.
Blå: Over 120 cm
Rød sort: Over 140 cm. 

Vi anbefaler at barn under:

12 år – må ha med en voksen i røde løyper.
8 år – må ha med en voksen i grønne løyper.

Vi anbefaler minimum 1 voksen per 4 barn.
Vi kan dessverre ikke gi barn under 12 år tilgang til de
sorte løypene i parken uten følge av ansvarlig voksen.

Egenerklæring

Alle som skal klatre i parken skal fylle ut og levere egenerklæring. Det anbefales at dette gjøres på nettet før man ankommer – da sparer du tid. Vi har backup for de som må gjøre det ved ankomst. Egenerklæringen gjelder for inneværende kalenderår.
Ved gruppebesøk kan en ansvarlig fylle ut for hele gruppen.

Gå til egenerklæring

Kjøp billetter på nett

Vi ønsker at så mange som mulig kjøper billetter på nett, og da fyller ut sin egen profil. Prosessen her er enkel, man mottar så en bekreftelse på sin telefon eller tar med en utskrift når man møter opp hos oss.

Det er også mulig å kjøpe billett i resepsjonen hos oss hvis det skulle være ønskelig. Vi foretrekker da at man betaler med kort.

Sikkerhet

All aktivitet hos Xland er kvalitetssikret gjennom våre rutiner og internkontroller. Klatreapparatene kontrolleres årlig og er godkjent av Statens Jernbanetilsyn.

Sikkerhet er første prioritet i vår virksomhet og vi jobber kontinuerlig med utvikling og forbedring, dette krever selvfølgelig at våre brukere opptrer ansvarlig i parken og ikke setter egen eller andres sikkerhet i fare.

Bekledning

Vi anbefaler treningstøy. Man blir fort varme av all aktiviteten, så kle deg med mulighet for lettelse i antrekket. Joggesko for innendørsbruk skal benyttes.

Det er ikke lov å ha med seg løse gjenstander inn i parken, det være seg telefon, nøkler, lommebøker etc. Det anbefales også at smykker, øredobber og andre gjenstander som kan feste seg i f.eks. tau tas av før man begynner å klatre. Langt hår bør samles i strikk.

Det er egen skap hvor man kan låse inn verdisaker, dette skjer på eget ansvar.

Mat & drikke

Xland server egen mat, og har en rikholdig meny med sunn mat. Her kan man sitte og nyte et bedre måltid samtidig som man har panoramautsikt over klatreparken.

XLAND

Klatresteinen Drift AS

Odderøyveien 40, 4610 Kristiansand S 
+47 48 01 03 00
post@xland.no